Over tot Emma’s weekmenu, na een fantastische verlate verjaardagslunch met salmorejo als amuse, daarna brood met feta brûlée uit TLV, hummus en baba ganoush van mijn favoriete kraam op de markt en tapenade met munt, vervolgens caponata met mul, tomatensalade en pasta pesto en ten slotte kleine taartjes met pistachecrème en frambozen, plus chocoladesorbet met zeezout en olijfolie. Nergens foto’s van gemaakt, want het was veel te gezellig om de camera erbij te pakken.
Lang lunchen op zondag
Even serieus: we hebben heerlijk 4 uur aan tafel gezeten met zijn tienen, waanzinnig lekker gegeten en stiekem was dit dus voor mijn doen écht weinig werk. Zaterdagavond begonnen, zondagochtend nog wat gedaan en om half twaalf was ik klaar voor de gasten.
Emma’s weekmenu
Maandag: de week begon goed met gegrild vegan bananenbrood met vers zomerfruit!

De gevulde aubergine van vorige week werd verschoven omdat we voor het eerst in maanden uit eten gingen! Een betere reden kan ik me niet indenken.

Dinsdag: tostada con tomate van de restjes van de salmorejo, met Franse sperziebonensalade.

Woensdag: tomatentaart met tapenade, met rucolasalade erbij.
Donderdag: bieten uit de oven uit Nosh met courgettekoekjes.

Vrijdag: hamburgers en coleslaw met avocadosaus.

Zaterdag: koude amandelsoep met meloen vooraf, gevolgd door tuinbonen en bedarcée, gegrilde vis en komkommer à la crème. Alle recepten (behalve de vis) vind je in het boek Provence.
Zondag: pasta met saussoun, een Provençaalse venkelsaus. Het recept komt uit dit boek.
Zelf een weekmenu samenstellen
Wil je zelf je eigen weekmenu samenstellen? Download dan mijn gratis handige weekmenuplanner!
Laat hier weten wat je er van vindt