Wat at Em – eetdagboek 29

Eetdagboek 29

Onze groentetas was deze week met zomerreces. In totaal zitten we drie weken zonder, en ik merkte dat dat een behoorlijk beroep doet op mijn creativiteit. Normaalgesproken is de inhoud van de groentetas de basis van ons weekmenu. Ik bepaal aan de hand daarvan wat we gaan eten. Nu moest ik opeens uitgaan van waar we zelf zin in hadden, en dat viel echt niet mee! Na lang brainstormen werd het uiteindelijk 2x vegetarisch, 2x uit, 2x vlees en 1x vis.

Maandag: De rest van de gegrilde groenten van de dag ervoor, met avocado en gebakken halloumi.

Wat at Em - eetdagboek 29

Dinsdag: Salmorejo, mijn favoriete koude soep. De rauwe ham bakten we even in verband met mijn zwangerschap, en misschien is dat nog wel lekkerder dan gewoon rauw. De krokante stukjes ham in de romige soep waren werkelijk verrukkelijk. Mijn recept vind je hier.

Wat at Em - eetdagboek 29

Woensdag: Gezien het lekkere weer slingerden we de barbecue aan. We maakten köfte met yoghurtsaus, van gehakt van onze nieuwe Koop een Koe-koe, en spiesjes met gegrilde tomaat. Ernaast aten we een pittige salade van witlof, rucola en avocado. De recepten voor zowel de salade als de köfte komen snel online.

Wat at Em - eetdagboek 29

Donderdag: Aten we buiten de deur Dat blijft bij mij nog onbekende restaurants toch een beetje spannend, zo met mijn zwangerschap, maar ik ben weer heerlijk in de watten gelegd. Ik at onder meer gamba’s met meloen, gegrilde groenten met sabayon van Parmezaanse kaas, geitenkaas in pistachekorst met dadelgelei, brioche gevuld met geitenkaas met vijgenchutney (ik had zelf om 2x geitenkaas gevraagd hoor) en frambozenijs met perzik en pistacheschuim.

Vrijdag: We hadden allerlei kookplannen, maar we hadden ook iets te vieren. Dus gingen we maar weer eens naar ons favorieten Italiaan. Daar serveren ze niet alleen fantastische pizza’s, maar ook de allerlekkerste alcoholvrije mojito’s en dit heerlijke brood:

Zaterdag: Na een heerlijk ontbijtje buiten de deur hebben we de hele dag onze schuur verbouwd.

‘s Avonds schoven we aan bij mijn ouders. We verwachtten een eenvoudige barbecue, maar we kregen drie gangen. Vooraf koude komkommersoep, daarna van de barbecue kip met roze peper en knoflook (pappiekip) en gegrilde maïs en ten slotte aardbeien met vanilleijs.

Zondag: We ontbeten met Fries suikerbrood met dik boter, met aardbeien en blauwe bessen ernaast.

Wat at Em - eetdagboek 29

‘s Avonds ging onze barbecue weer aan voor gegrilde pulpo-inktvis, watermeloensalade met feta en geroosterd brood. Een hele pulpo is voor ons natuurlijk te veel, dus de rest bleef over voor in de pasta.

Wat at Em - eetdagboek 29

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.