Wat at Em – eetdagboek 11

Een week lekker weer, leuke plannen en lekker eten. Met een regenachtig en stormachtig weekend aan het einde, plus een feestje: mr. Em en ik waren alweer 2,5 jaar getrouwd! Verder zijn we door het lekkere weer helemaal in voorjaarsstemming geraakt, dus we hebben ook alweer flink in de tuin gewerkt.

Eetdagboek 11

We aten deze week 4x vegetarisch en 3x vlees, waarvan 1x gebracht. In de groentetas troffen we veldsla, raapsteeltjes, broccoli, waspeen, andijvie, peterselie en bosui. We hadden van de vorige week nog zuurkool en witlof over.

Maandag: Een geslaagd experiment: tarte tatin van witlof. Zo lekker, dat het recept de volgende dag al online stond.

Tarte tatin van witlof

Dinsdag: De zon scheen volop, maar de wind was koud. Daarom aten we stamppot van zuurkool en zoete aardappel met merguez.

Woensdag: De eerste lunch zoals ik me had voorgesteld in mijn zwangerschapsverlof: lekker een salade op een terras, met een slapende Baby H in de wagen naast me.

March 15: seems to me winter is fiiiiiiiiiinally over! #fmspad #fms_over #spring

A post shared by Em's Real Food (@emsrealfood) on

‘s Avonds na jaren proberen eindelijk het perfecte recept bedacht voor pittige tempeh goreng. Het komt natuurlijk gauw online. Ernaast aten we gado-gado van broccoli

Wat at Em - eetdagboek 11

Donderdag: Mr. Em maakte een salade van veldsla, gemengde bonen en speltcouscous.

Wat at Em - eetdagboek 11

Vrijdag: Nasi rames van de Javaan op de hoek van onze oude straat: nasi goreng en nasi putih, pittige eieren, rendang, rundvlees in ketjap, kip met cashewnoten, pittige aubergine, kouseband en sambal goreng boontjes.

Zaterdag: Na een uur pittig sporten in de ochtend een fotogenieke lunch: eieren in tomatensaus.

Eggs in purgatory | uova in purgatorio | eieren in tomatensaus #lunch #weekend

A post shared by Em's Real Food (@emsrealfood) on

Omdat het wel herfst leek, aten we ‘s avonds andijviestamppot met een gehaktbal.

Wat at Em - eetdagboek 11

Zondag: Na een puike pasta met raapsteeltjes als lunch….

Wat at Em - eetdagboek 11

… Volgde een fijne borrel met tortillachips en guacamole.

Wat at Em - eetdagboek 11

Daarna was alleen de waspeen nog over. Daarvan maakten we wortelfetakoekjes: één van onze favoriete manieren om wortel op te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *