Dikke omelet met prei en geitenkaas

Na vijf jaar met schriften, mappen en lijstjes vol eigen recepten en receptideeën, werkschema’s voor etentjes met vrienden en het ontelbare keren opsturen van mijn onverslaanbare recept voor warme, vloeibare chocoladetaart lijkt de tijd te zijn gekomen voor een blog. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om met weinig tijd en nul inspiratie in en supermarkt en de keuken te staan, dus hopelijk biedt mijn blog daarbij uitkomst!

Omelet met prei en geitenkaas

Als eerste: een dikke omelet met prei en geitenkaas, en rode peper voor wat extra pit. Persoonlijk vind ik prei een beetje een moeilijke groente. Althans, ik vind het heerlijk, maar ik zou het nooit uit eigen beweging kopen. Des te beter dus dat het regelmatig in mijn groentetas zit, want prei is ontzettend veelzijdig. Gepocheerd, in quiche, in de nasi, alles kan. Maar ja, ik ben dus blijkbaar geen preitype. Ik ben benieuwd wat dat over me zegt, want op alle familieleden van prei (ui, knoflook, bieslook, daslook, bosui) ben ik wel dol. Raar eigenlijk. Misschien omdat het zich lastig laat snijden? Want al zijn mijn messen zo vlijmscherp dat de tomaat en zelfs papier snijden als boter, prei blijft lastig. Vandaar de halve ringen: die zijn wat mij betreft veel makkelijker te snijden dan hele ringen. Bovendien vallen de losse reepjes zo makkelijker van elkaar.

Frittata maken

Of je deze dikke omelet met prei en geitenkaas trouwens tortilla of frittata of nog anders noemt, mag je zelf weten, ik zeg gewoon dikke omelet ;)

Dikke omelet met prei en geitenkaas

Zo maak je dikke omelet met prei en geitenkaas voor twee personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 5 eieren
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 grote prei of 2 kleine preien, in halve ringen
  • 1 rode peper, in ringetjes, naar smaak met of zonder pitjes
  • 75 gr licht gerijpte geitenkaas, in plakjes
  • evt. wat platte peterselie

Zo maak je het

Klop de eieren los met 2 el water, de oregano en zout en peper naar smaak. Fruit de prei in een grote koekenpan met een scheutje olie op zacht vuur tot lichtbruin. Bak dan de rode peper even mee. Giet vervolgens het eiermengsel erbij en roer één keer om, zodat de prei verdeeld raakt over het eiermengsel.

Dikke omelet met prei en geitenkaas

Tortilla maken

Leg de plakjes geitenkaas zodra de onderkant van de omelet bovenop begint te stollen. Zet dan een deksel op de pan. Zodra de bovenkant van de omelet gestold is (ongeveer 10 minuten) is de omelet klaar. Sneller kan ook: je kunt de pan even onder de grill zetten, maar helaas kan mijn combi-oven dat niet. Omdraaien raad ik ivm de kaas bovenop af.

Snijd de omelet in parten en bestrooi die indien gewenst met wat gehakte platte peterselie.

Frittata met prei en geitenkaas

Ik serveer deze dikke preiomelet meestal met een salade en daarnaast granenmix: een mengsel van granen met dezelfde kooktijd, dus quinoa, bulgur, wilde rijst, witte rijst, ebly, wat ik maar in huis heb eigenlijk. Voor nog meer textuur kook ik een handje pompoenpitten mee.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 29 september 2013

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply