Coronaproof weekendje weg: Cozy Pillow & Madeleine in Utrecht

Onlangs zouden de kindjes een weekendje uit logeren gaan en zouden mijn man en ik lekker thuis gaan bijtanken. Iets te eten bestellen bij één van onze favoriete restaurants en verder lekker vroeg naar bed, want na ruim 5 maanden korte en gebroken nachten waren we wel toe aan een nachtje bijslapen. Soms komt er echter een kans voorbij die je écht moet grijpen, en toen ik dus twee dagen voor dat weekend een prachtig arrangement van hotel Cozy Pillow in Utrecht voorbij zag komen, wist ik meteen dat ik dat wilde dat weekend! Deze post is overigens niet gesponsord, ik ben gewoon laaiend enthousiast over het heerlijke weekend weg dat wij hebben gehad en dat gun ik natuurlijk iedereen.

Coronaproof weekendje weg: Cozy Pillow & Madeleine in Utrecht

Cozy Pillow & House of Fred

Het was namelijk een prachtige deal, met personal shopping mét shoptegoed van House of Fred, de winkel onder het hotel, een diner op de kamer van Bar-Bistro Madeleine waar ik al een tijd een keer naartoe wilde, een prachtige kamer met belachelijk lekker bed én ontbijt op de kamer van Anne & Max. Dat alles ook nog eens voor een prijs die bíjna te mooi was om waar te zijn, dus daar gingen we, op naar Utrecht.

Parkeren in Utrecht

Vanuit Leiden zouden we normaal altijd met de trein zijn gegaan, maar nu toch maar met de auto. Als je van tevoren reserveert, is parkeren in het centrum van Utrecht trouwens best betaalbaar. Wij stonden voor een alleszins redelijk tarief in Hoog Catharijne P1.

Shoppen bij House of Fred

Vanaf daar was het nog geen 10 minuten lopen naar House of Fred, waar we met open armen en een high tea werden ontvangen. De winkel en het hotel zijn van dezelfde eigenaars, en dat zorgt voor een heel knus gevoel.

Daarna was er ruim de tijd om te shoppen, waarna ik met een heerlijk nieuw woonvest en een prachtig bloesje de winkel weer verliet. Direct naast de winkel is de deur naar het hotel.

Hotel Cozy Pillow

Wij sliepen in de Domtorenkamer, op de bovenste verdieping. Vanuit het raam hadden we ook echt zicht op de Domtoren, zij het dat die momenteel van top tot teen in de steigers staat. Van tevoren hadden we al gekozen wat we wilden eten van Madeleine. Nadat ik over dat restaurant deze recensie had gelezen, wilde ik er al heen, maar dat was er tot nu toe niet van gekomen.

Restaurant Madeleine

We begonnen met een apéro met de heerlijke Australian Pale Ale uit de minibar. Ook een aanrader!

Vervolgens hebben we heerlijk gegeten: rauwe coquilles en paté van eend vooraf, daarna kabeljauw in Pernodsaus en gestoofde runderwangen en ten slotte in saffraan gestoofde peer en een kaasplank. Dit alles met een verrukkelijke fles Mâcon ernaast.

Madeleine in Utrecht

Het eten werd echt in 3 gangen bezorgd, zodat het elke keer was. Het hoofdgerecht werd zelfs op borden geserveerd. Woon je in Utrecht? Lucky you, want Madeleine bezorgt ook!

Madeleine in Utrecht

Na het eten konden we zo het belachelijk lekkere bed in, en omdat de TV Netflix heeft konden we zelfs nog even verder met onze serie Queen of the South – ook al zo’n aanrader.

Ontbijt van Anne & Max

Na een nacht heerlijk slapen – of je op een wolk ligt, echt waar – kregen we op zondag nog een uitgebreid ontbijt van Anne & Max voor de deur van onze kamer. Warme (!) croissants, yoghurt met fruit, verse jus en kruidcake. Op de kamer staan een koffieapparaat én een waterkoker, en dus hadden we heerlijke Illy-espresso en fijne thee ernaast.

Cozy Pillow House of Fred Utrecht

Helemaal bijgetankt gingen we aan het einde van de ochtend weer naar huis. Zo ontspannen dat we zelfs de héle papieren krant al uit hadden. De laatste keer dat dat gelukt was, was vóór de geboorte van baby N.

Slapen in Utrecht bij Cozy Pillow

Als je ooit een nachtje in het centrum van Utrecht wilt logeren, raad ik je Cozy Pillow van harte aan. Lieve mensen, heerlijke bedden, fijne producten in de badkamer, een goedgevulde minibar en middenin het centrum.

Madeleine overtrof mijn verwachtingen, dus ik kijk ernaar uit om het restaurant in betere tijden te bezoeken.

House of Fred is een winkel waar ik in elke geval moet oppassen: als ik dat niet doe, kan ik na een bezoekje meteen mijn faillissement gaan aanvragen. Terwijl ik dit typ, heb ik mijn heerlijke nieuwe vest van Fred aan.

Lockdown arrangement

Het arrangement dat wij hadden is het lockdown-arrangement en dat is belachelijk voordelig. Als je het nog kunt boeken, zou ik dat zeker aanraden, maar ook een hoger tarief is het helemaal waard. Wij komen zéker nog eens terug!

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt