Gegrilde courgette met orzo en romige dressing uit Salad Days

Natuurlijk maak ik niet zomaar alleen een recensie, ik kook ook uit de boeken die ik recenseer. Zoals deze heerlijke citroenige gegrilde courgette met orzo en romige sumac dressing uit Salad Days.

Gegrilde courgette met orzo en romige dressing uit Salad Days

Salade met orzo

Uit Salad Days koos ik deze fantastische combinatie: frisse courgette met grillsmaak, de bite van de orzo en een romige, zurige dressing. Overigens heb ik wel een kleine aanpassing gedaan ten opzichte van de tekst in het boek, want ik vond dat er wat meer tahin en wat minder sumac in de dressing moest.

Maaltijdsalade met courgette en romige dressing

Ook heb ik de hoeveelheden aangepast tot een salade voor 2 personen. Wij vonden het een complete maaltijd, maar als je meer wilt, is gegrilde halloumi of een stukje vis hier heerlijk bij.

Zo maak je citroenige gegrilde courgette met orzo en romige dressing voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 2 courgettes
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 biologische citroen
  • 150 gr orzo
  • 10 gr dille
  • 1 el sumac
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 el tahin
  • 100 gr Griekse yoghurt

Zo maak je het

Citroenige gegrilde courgette

Snijd de courgettes in schuine plakken van 1 cm dik. Schep ze in een kom om met 2 el van de olie en een flinke snuf zout.

Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill de plakken aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.

Rasp de schil van de helft van de citroen en pers een halve citroen uit. Meng de courgetteplakken met het citroenrasp en -sap. Zet opzij.

Salade met orzo

Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de dille fijn. Giet de orzo af en schep deze in een grote kom.

Voeg de courgette, de rest van de olijfolie en de dille toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Rasp de knoflook fijn en roer met de sumac en tahin door de yoghurt, samen met 3-4 el water om de dressing wat te verdunnen. Serveer de salade op of in een grote schaal en maak af met de romige sumac dressing.

De kleine lettertjes

Ik kreeg het kookboek van de uitgever cadeau. De link naar bol.com is bovendien gesponsord. Dat wil zeggen dat Bol een percentage commissie aan mij afdraagt, als je het boek via die link koopt. Natuurlijk zonder dat het jou meer kost. Win-win!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 17 september 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply