Luchtige citroencouscous

Op het pakje couscous van de supermarkt staat het heel duidelijk: even wellen in water. Maar dan wordt je couscous veel minder luchtig en zacht dan wanneer je hem op de traditionele manier stoomt. De korrels worden zelfs groter als je ze stoomt. Maar ja. Dat is nogal een klusje, met korrel tussen je handen rollen met olie, wellen, stomen, loswrijven en weer stomen. Niet echt heel handig voor doordeweeks dus. Deze frisse citroencouscous wel!

Luchtige citroencouscous

Couscous stomen

Deze bereiding houdt het midden tussen alleen maar wellen en traditioneel Marokkaans stomen. Je bent iets langer bezig dan wanneer je de couscous alleen maar welt, maar de smaak en textuur zijn zo veel beter! En ingewikkeld is het niet, tijdens het stomen kun je zelfs iets heel anders gaan doen.

Deze frisse citroencouscous past perfect bij tajine met vis, maar bijvoorbeeld ook bij lamsvlees.

Wachttijd: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten voor citroencouscous voor 2 personen:

  • 125 gr couscous
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • geraspte schil van een halve citroen
  • een flinke hand gehakte verse kruiden naar smaak. Ik gebruikte een mix van peterselie, munt en pittige rucola

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Zelf couscous stomen

Meng een eetlepel olijfolie door de couscous. Week hem dan eerst met kokend water, zoals op de verpakking staat. Breng ondertussen in een lage kookpan een bodempje water aan de kook. Schep de geweekte couscous in een zeef in de kookpan past en stoom de couscous gedurende 10 minuten.

Citroencouscous

Nu heb je snelle maar luchtige couscous! Breng de couscous op smaak met de rest van de olie, de geraspte citroenschil, de verse kruiden en zout en peper naar smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.