Gestoofde calvadosappel

Deze gestoofde calvadosappels zijn werkelijk heerlijk! u de feestdagen weer voorbij zijn en we dus echt het holst van de winter in gaan, leek het mij wel tijd voor een lekker comfort food toetje. Slanker zul je er niet van worden, maar gelukkiger vermoedelijk des te meer. Ook wat waard, in deze tijd van het jaar.

Appel met calvadosCalvadosappel

Deze gestoofde calvadosappel kan zo, of met een beetje zoute caramel zoals op de foto’s, met taart of ijs, warm of lauw, met of zonder calvados,  als vulling van een appelflap of -taart, doe er vooral mee waar je zin in hebt. En het is ook nog eens supersnel klaar. Dus na een baaldag heb je dit doordeweeks zo in een fijn bakje op schoot staan. Dit toetje maak ik maar al te vaak, zelfs op een brak vakantiefornuis lukt dit altijd. Geen enkele reden dus om nog te wachten met het maken van dit toetje.

Zo maak je Gestoofde calvadosappel:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 3 zoete appels
  • 25 gr roomboter 
  • 4 el ongeslagen room
  • 2 el calvados (kun je evt. weglaten)

Zo maak je het

Calvadosappel

Gestoofde appels

Schil de appels en snijd ze in blokjes van ca. 2x2x2 cm. Smelt de boter in een steelpan waar de appels in passen. Als de boter bijna klaar is met bruisen, doe je de appels erbij. Roer een beetje om en laat vervolgens, onder af en toe roeren, pruttelen op een laag vuur, ongeveer een kwartier à 20 minuten.

Calvadosappeltjes

Doe dan de room erbij en laat even meekoken. Voeg vervolgens de calvados toe en laat nog 1 à 2 minuten pruttelen, dan is het klaar. Serveer zoals je goeddunkt, ik deed dat met een extra scheutje room en een schepje zoute caramel.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 28 oktober 2014

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply