Gestoofde calvadosappel

Deze gestoofde calvadosappels zijn werkelijk heerlijk! u de feestdagen weer voorbij zijn en we dus echt het holst van de winter in gaan, leek het mij wel tijd voor een lekker comfort food toetje. Slanker zul je er niet van worden, maar gelukkiger vermoedelijk des te meer. Ook wat waard, in deze tijd van het jaar.

Appel met calvados

Deze gestoofde calvadosappel kan zo, of met een beetje zoute caramel zoals op de foto’s, met taart of ijs, warm of lauw, met of zonder calvados,  als vulling van een appelflap of -taart, doe er vooral mee waar je zin in hebt. En het is ook nog eens supersnel klaar. Dus na een baaldag heb je dit doordeweeks zo in een fijn bakje op schoot staan. Dit toetje maak ik maar al te vaak, zelfs op een brak vakantiefornuis lukt dit altijd. Geen enkele reden dus om nog te wachten met het maken van dit toetje.

Calvadosappel

Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten voor Gestoofde calvadosappel:

  • 3 zoete appels
  • 25 gr roomboter 
  • 4 el ongeslagen room
  • 2 el calvados (kun je evt. weglaten)

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

 

Calvadosappel

Gestoofde appels

Schil de appels en snijd ze in blokjes van ca. 2x2x2 cm. Smelt de boter in een steelpan waar de appels in passen. Als de boter bijna klaar is met bruisen, doe je de appels erbij. Roer een beetje om en laat vervolgens, onder af en toe roeren, pruttelen op een laag vuur, ongeveer een kwartier à 20 minuten.

Calvadosappeltjes

Doe dan de room erbij en laat even meekoken. Voeg vervolgens de calvados toe en laat nog 1 à 2 minuten pruttelen, dan is het klaar. Serveer zoals je goeddunkt, ik deed dat met een extra scheutje room en een schepje zoute caramel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.