Broodje biet en salade

Black FridayBlack Friday

Dit broodje biet en salade was een snel probeersel, maar het viel zo in de smaak dat het hier zeker veel vaker op het menu gaat staan. Afgezien van het garen van de bieten – en dat kan dagen van tevoren, of je besteedt het uit – is dit een supersnel gerecht. Je zit letterlijk binnen 10 minuten aan tafel.

Gepofte biet

Wij poften de bieten met wat andere groenten tegelijk toen de oven toch draaide. Je kun natuurlijk ook gewoon gestoomde bietjes uit de supermarkt gebruiken, die zijn ook prima. Het is wel lekker de bietjes even te verwarmen voor je ze in de broodjes schuift.

Broodje biet en salade

Bietjes op brood

Dit broodje biet en salade aten wij als diner, maar het is natuurlijk ook een prima lunchgerecht. Door de vele groenten te combineren met wat eiwitten uit de yoghurt, vult dit broodje heel goed!

Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor broodje biet en salade voor 2 personen:

  • 3 middelgrote gegaarde bietjes (zie hierboven)
  • 4 pitabroodjes
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1 handje platte peterselie
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl sumac
  • 1 grote of 2 kleine avocado’s
  • gemengde sla naar smaak

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Verwarm de bietjes indien nodig in de magnetron en snijd ze vervolgens in plakken. Rooster de pitabroodjes. Hak de peterselie grof.

Meng de yoghurt met de peterselie, de olie, de sumac en zout en peper naar smaak. Halveer de avocado(‘s) en snijd in plakken.

Snijd de pitabroodjes open en besmeer ze met de yoghurtsaus. Verdeel de avocado over de broodjes, doe er sla naar smaak bij en vul af met plakken biet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.