Broodje biet en salade

Dit broodje biet en salade was een snel probeersel, maar het viel zo in de smaak dat het hier zeker veel vaker op het menu gaat staan. Afgezien van het garen van de bieten – en dat kan dagen van tevoren, of je besteedt het uit – is dit een supersnel gerecht. Je zit letterlijk binnen 10 minuten aan tafel.

Gepofte biet

Wij poften de bieten met wat andere groenten tegelijk toen de oven toch draaide. Je kun natuurlijk ook gewoon gestoomde bietjes uit de supermarkt gebruiken, die zijn ook prima. Het is wel lekker de bietjes even te verwarmen voor je ze in de broodjes schuift.

Broodje biet en salade

Bietjes op brood

Dit broodje biet en salade aten wij als diner, maar het is natuurlijk ook een prima lunchgerecht. Door de vele groenten te combineren met wat eiwitten uit de yoghurt, vult dit broodje heel goed!

Zo maak je broodje biet en salade voor 2 personen:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 3 middelgrote gegaarde bietjes (zie hierboven)
  • 4 pitabroodjes
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1 handje platte peterselie
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl sumac
  • 1 grote of 2 kleine avocado’s
  • gemengde sla naar smaak

Zo maak je het

Verwarm de bietjes indien nodig in de magnetron en snijd ze vervolgens in plakken. Rooster de pitabroodjes. Hak de peterselie grof.

Meng de yoghurt met de peterselie, de olie, de sumac en zout en peper naar smaak. Halveer de avocado(‘s) en snijd in plakken.

Snijd de pitabroodjes open en besmeer ze met de yoghurtsaus. Verdeel de avocado over de broodjes, doe er sla naar smaak bij en vul af met plakken biet.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 1 december 2016

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply