Abrikozen-geitenkaastaartjes

Deze abrikozen-geitenkaastaartjes maakte ik omdat de abrikozen die ik op de markt kocht zoet noch sappig waren. Melig waren ze wel, maar weggooien vond ik zonde. Een beproefde truc voor zulk fruit is om het even te bakken en zo de wel aanwezige suikers te caramelliseren. Daardoor gaat het fruit zoeter smaken en komt de smaak van het fruit meer naar voren.

Geitenkaas met abrikozen

Nu was het in dit geval een pond abrikozen, dus een deel van de gebakken vruchten heb ik in de overnight oats gegeten: ook erg lekker. Met de rest van de abrikozen maakte ik als toetje deze abrikozen-geitenkaastaartjes. Ze zijn ontzettend makkelijk te maken en staan binnen 10 minuten in de oven. Overigens: als jouw abrikozen wel lekker zijn, bak ze dan voor deze taartjes alsnog. Op die manier raken de abrikozen ook veel vocht kwijt, en dat betekent krokantere taartjes!

Abrikozen-geitenkaastaartjes

Zo maak je abrikozen-geitenkaastaartjes voor 2 personen:

  • Wachttijd: 20 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 2 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 4-5 abrikozen (dit hangt een beetje van de grootte af)
  • 1 klontje roomboter
  • 30 gr zachte geitenkaas
  • 5 gr amandelschaafsel (als je dit niet in huis hebt, kun je het prima weglaten)
  • honing naar smaak

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden (of 180 graden hete lucht). Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de abrikozen in kwarten en verwijder de pitten. Bak de abrikozenpartjes in een koekenpan in de roomboter tot ze beginnen te kleuren te caramelliseren.

Abrikozen-geitenkaastaartjes

Taartjes met abrikoos

Laat de partjes afkoelen tot je ze kunt beetpakken en beleg de plakjes bladerdeeg ermee. Houdt de randen vrij en vouw die om naar het midden. Knijp de hoekjes samen (zie foto). Verdeel over ieder taartjes 15 gram geitenkaas en bestrooi indien gewenst met amandelschaafsel. Verdeel een beetje honing naar smaak over de taartjes.

Abrikozen-geitenkaastaartjes

Bak de abrikozen-geitenkaastaartjes gedurenden 15-20 minuten, tot de kaas begint te kleuren en de deegrandjes bol en goudbruin zijn. Het kan overigens zijn dan het midden van het deeg ook wat opbolt, maar dit zakt zodra je de taartjes uit de oven haalt weer in elkaar. Deze abrikozen-geitenkaastaartjes zijn heerlijk met wat vers citroenmelisse erover gestrooid na het bakken, of bijvoorbeeld met een bolletje ijs, zoals dit frambozen-roomijs, of komkommer-muntsorbet.

Abrikozen-geitenkaastaartjes

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 20 juni 2015

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply